Ajankohtaista

TURUN AUTOMAATIOKESKUS JA FIDELIX YHDISTÄVÄT VOIMANSA

Fidelix Oy on 1.6.2018 hankkinut omistukseensa turkulaisen rakennusautomaatiopalveluita tarjoavan Turun Automaatiokeskus Oy:n koko osakekannan. Turun Automaatiokeskuksella on Turussa 7 työntekijää ja vuoden 2017 liikevaihto oli 1,1 M€.

 

Turun Automaatiokeskus Oy ja Fidelix Oy yhdistävät toimintansa Turussa. Molempien yritysten työntekijät sekä johto jatkavat nykyisissä työtehtävissään.

Fidelix Oy:n liiketoimintajohtaja Ilkka Vähämöttönen kuvaa yritysjärjestelyä luontevana askeleena molempien yritysten kehityksen kannalta Turun seudun markkina-alueella.

Olemme iloisia, että saamme vahvistettua asemaamme Turun alueella. Nuorekas paikallisorganisaatiomme saa nyt annoksen kokemusta ja yritteliäisyyttä TAK Oy:n henkilöstön myötä. Turun Automaatiokeskus Oy on luotettava ja dynaaminen toimija Turun seudulla, jossa liiketoimintamme kehittäminen on päätavoitteitamme lähivuosina.  Yhteinen tulevaisuutemme näyttää hyvältä ja olemme innoissamme Turun mahdollisuuksista”, Ilkka Vähämöttönen kertoo.

Turun Automaatiokeskuksen toimitusjohtajan Tuomas Ansarannan mukaan yrityskaupan myötä Turun Automaatiokeskus pystyy tarjoamaan asiakkailleen uusinta kotimaista teknologiaa ja entistäkin parempaa palvelua.

”Yhteisten keskustelujemme perusteella oli helppoa todeta tämä oikeaksi ratkaisuksi molemmille osapuolille. Saamme nyt vahvistusta resurssien ja tekniikan puolesta ja pystymme tarjoamaan isompiakin kokonaisuuksia sekä palveluja läpi koko kiinteistöjen elinkaaren”, kertoo Tuomas Ansaranta.

 

Lisätietoja:

Fidelix Oy, liiketoimintajohtaja, Ilkka Vähämöttönen, 040 7456 777

Turun Automaatiokeskus Oy, toimitusjohtaja Tuomas Ansaranta, 0400 740 49

Fidelix Oy

Fidelix Oy on suomalainen yritys, joka on keskittynyt rakennusautomaatiojärjestelmien kehittämiseen ja myyntiin sekä huolto- ja energiansäästöpalveluihin. Yrityksellä on omat tuotekehitys- ja tuotantoyksiköt Vantaalla. Fidelix-konserniin kuuluu tällä hetkellä 195 työntekijää 12:lla eri paikkakunnalla. Liikevaihto oli syyskuussa päättyneellä tilikaudella 26 m€.

Turun Automaatiokeskus Oy

Turun Automaatiokeskus Oy on turkulainen rakennusautomaatiourakointia ja huoltopalveluja sekä laitemyyntiä tarjoava yritys. Yrityksellä on Turussa 7 työntekijää ja edellisen tilikauden liikevaihto oli 1,1 m€. Turun Automaatiokeskus on toiminut Turun alueella vuodesta 2013 lähtien.

Fidelix Sverige AB ja Larmia Control AB yhdistävät voimansa Ruotsissa!

Fidelix Sverige AB on hankkinut omistukseensa Tukholman alueella toimivan Larmia Control AB:n (’Larmia’). Perheyrityksen ovat perustaneet Hans Bolöv ja Stefan Bolöv. Kauppa vahvistaa Fidelixin strategiaa olla Pohjoismaiden rakennusautomaatiomarkkinoiden johtaja energiatehokkaissa ratkaisuissa.

Larmia on ruotsalainen teknologia yritys, joka toimittaa rakennusautomaatio -ja valvontajärjestelmiä. Larmia on toiminut Ruotsissa jo 50 -vuoden ajan, ja se on tunnettu nimenomaan kestävistä sekä korkealaatuisista rakennusautomaatioratkaisuista. Yritysosto vahvistaa Fidelixin tuotevalikoimaa, palveluja ja tuotekehitystä.

”Yritysoston myötä tuotevalikoimamme ja palvelumme vahvistuvat merkittävästi. Tavoitteena on pystyä tarjoamaan yhä asiakaslähtöisempiä ratkaisuja. Odotamme innolla yhteistyön alkamista ja toivotamme ammattitaitoisen Larmian tiimin lämpimästi tervetulleeksi osaksi Fidelixin organisaatiota”, kertoo Tomas Fränden Fidelix Sverigen toimitusjohtaja.

”Yhteisenä tavoitteenamme on aina ollut pitää huolta hyvästä sisäilmastosta. Larmian ja Fidelixin osaamisen yhdistyessä pystymme olemaan mukana uusien tulevaisuuden tuotteiden kehittämisessä”, toteaa Stefan Bolöv Larmian toimitusjohtaja.

”Olemme äärimmäisen iloisia Larmia Controlin siirtyessä Fidelixin omistukseen. Tämä tukee strategiaamme vahvistaa asemiamme Pohjoismaiden markkinoilla, ja mikä parasta pystymme investoimaan yhä enemmän koko konsernin tuotekehitykseen. Tällä kaupalla luomme valmiuksia toimia teknologia- edelläkävijänä myös tulevaisuudessa”, lisää Fidelix konsernin toimitusjohtaja Tero Kosunen.

Fidelix Sverige AB ja Larmia Control AB jatkavat markkinoilla itsenäisinä toimijoina, Larmia Control AB:n nimi säilyy ennallaan.

Yhteydenotot:
Tomas Fränden, toimitusjohtaja, Fidelix Sverige AB, puh. +46 (0)76-767 99 59.
Tero Kosunen, toimitusjohtaja, Fidelix Oy, puh.+358 50 444 12 00.

Fidelix
Fidelix on vuonna 2002 perustettu suomalainen rakennusautomaatiojärjestelmien valmistaja ja toimittaja. Fidelixin liikevaihto oli 25M€ vuonna 2017 ja työntekijöitä yrityksessä on 190. Fidelixin pääkonttori sekä tuotekehitys- ja tuotantoyksiköt sijaitsevat Vantaalla. Ruotsissa toimii tytäryhtiö Fidelix Sverige AB.

Larmia Control AB
Larmia Control AB on vuonna 1968 perustettu rakennusautomaatiojärjestelmiä kehittävä yritys. Yrityksen liikevaihto oli 1.6M€ vuonna 2017.

Etsimme koodinmanaajia!

Tule menestyvään joukkoomme töihin!

Fidelix on nopeasti kasvava rakennusautomaatiojärjestelmiä -ja palveluja kehittävä yritys. Fidelix-konsernin liikevaihto on 25 M€ ja henkilökunnan määrä on 170. Vuosien varrella olemme kasvaneet edistyksellisten innovaatioidemme ansiosta yhdeksi alan suurimmista toimijoista Suomessa. Tarjoamme mielenkiintoisen ja vaihtelevan työtehtävän alan nopeimmin kasvavassa suomalaisessa yrityksessä. Fidelix pääkonttori sekä tuotekehitys- ja tuotantoyksiköt sijaitsevat Vantaalla. Suomen lisäksi meillä on tällä hetkellä toimintaa Ruotsissa.

Haemme nyt innokkaita ohjelmistokehittäjiä. Toimit osana projekti -ja tuotekehitystiimiä. Työpisteesi voi sijaita Oulussa tai Vantaalla, etätyökin onnistuu. Tiimimme on kehitysvaiheessa ja työtehtävät mukautuvat ja monipuolistuvat tiimin kasvaessa. Tehtävässä tarvitset hyviä vuorovaikutustaitoja ja ongelmanratkaisukykyä. Olet joustava ja sinulla on hyvät stressinhallintakyvyt. Osaat kommunikoida monimutkaiset asiat helposti ymmärrettävään muotoon.

Voit olla vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä, kenellä on vahva halu olla kehittämässä talotekniikan uusia ratkaisuja. Olet ehkä läpivienyt muutamia tuotekehityksen projekteja. Voit olla myös muiden teknologioiden parissa työskennellyt konkari, joka etsii uutta suuntaa tulevaisuuteen. Tärkeää on vahva palo kehittyä uusien ratkaisujen ohjelmistokehittäjäksi

Linux -osaaja

Tehtäviisi kuuluu osallistua Linux -ohjelmistojärjestelmien kehittämiseen sekä ylläpitoon. Toivomme, että osaat hyödyntää isoja tietomääriä ja kehittää SaaS -palveluja talotekniikan toimialoille.

WebVision -osaaja

Olet full-stack -ohjelmistokehittäjä. Osallistut nykypalvelumme sekä uusien palvelujen kehittämiseen. Tehtävässä menestymiseen tarvitaan kokemusta läpiviedyistä tuotekehityksen projekteista. Voit olla etsimämme henkilö, jos sinulta löytyy vielä Azure -osaamistakin.

Pääteknologioitamme ovat: OpenEmbedded, yocto, AngularJs, Bootsrap, React, Express, NodeJS, MongoDB, Spring,NET (ASP.NET MVC, ASP.NET WebApi, C#), DevOps, Visual Studio , Database solutions ja RESTful interface. Eduksi katsotaan myös ymmärrys Frontend- -teknologioista ja pilviteknologioista kuten HTML5-käyttöliittymät: Bootstrap, Font Awesome, css, LESS/SASS, JavaScript, React ja ES6.

Lähetä suomenkielinen CV ja hakemuksesi palkkatoiveineen 31.1.2018 mennessä sähköpostilla osoitteeseen tanja.peltoniemi@fidelix.fi.
Lisätietoja tehtävästä antaa Welho Pekka Lantto arkisin klo 13-16, puhelin 044 558 9315.

Fidelix tarjoaa näköalapaikan kehittyä talotekniikan asiantuntijaksi!

Tule mukaan menestyvään tiimiin!

Meillä on auki jatkuva haku uusille rakennusautomaatioprojektinhoitajille, olet sitten vanha konkari tai vastavalmistunut tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työtehtävän alan nopeimmin kasvavassa suomalaisessa yrityksessä. Voit työllistyä usealle eri paikkakunnalle, sillä haemme osaajia pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Vaasaan, Tampereelle ja Kuopioon.

Nyt haemme kahta (2) projektinhoitajaa tai projektipäällikköä / huoltoinsinööriä Tampereelle, Vantaalle sekä Mikkeliin.

Hae meille töihin. Lisätietoja löydät rekrytointisivuiltamme:

Rekrytointi

Tero Kosunen Fidelixin toimitusjohtajaksi

LEHDISTÖTIEDOTE                                                                       Julkaisuvapaa

15.8.2017

Fidelix tavoittelee Pohjoismaiden rakennusautomaatiotoimittajien markkinajohtajuutta palkkaamalla Tero Kosusen toimitusjohtajaksi

Fidelix on rakennusautomaation markkinajohtaja Suomessa ja merkittävä teknologiatoimittaja Ruotsissa. Fidelixin menestys nojaa vahvaan suomalaiseen tuotekehitykseen ja asiakkaan tarpeiden syvään ymmärtämiseen. Fidelix -ratkaisujen avulla hallitaan kiinteistöjen talotekniikkaa optimaalisesti, mikä näkyy loppukäyttäjille parantuneena energiatehokkuutena ja parempana sisäilman laatuna.

Fidelix on kasvanut erittäin voimakkaasti perustamisestaan vuodesta 2002 lähtien ja työllistää nyt yli 170 rakennusautomaation ammattilaista. ”Kasvun varmistaminen sekä Pohjoismaisessa rakennusautomaatiourakoinnissa että huolto- ja palveluliiketoiminnassa vaatii molempien liiketoiminta-alueiden fokusoitua kehittämistä – siksi uuden toimitusjohtajan palkkaaminen tuli ajankohtaiseksi”, sanoo Fidelixin hallituksen puheenjohtaja Timo Piekkari.

Nykyinen toimitusjohtaja Jussi Rantanen jatkaa yhtiön palveluksessa tulosvastuullisena varatoimitusjohtajana. ”Fidelixin suurimman liiketoiminnan, rakennusautomaatiourakoinnin, erittäin vahva kasvu ja operatiivinen kehitys vaativat Jussin täyden panoksen, jonka uuden toimitusjohtajan palkkaaminen mahdollistaa”, Timo Piekkari jatkaa.

“Fidelixillä on poikkeukselliset kasvumahdollisuudet sekä maantieteellisesti Pohjoismaissa, että palveluliiketoiminnassa rakennusautomaation rinnalla ja kyvykkyydet myös realisoida ne”, Tero Kosunen toteaa ja jatkaa: ”Olen todella vaikuttunut siitä mitä Fidelix-tiimi on saanut aikaiseksi ja olen etuoikeutettu saadessani liittyä joukkoon.” Tero Kosusella on pitkä kokemus useista johtotehtävistä Danfossissa ja Enfossa. Hän omaa myös vahvan ymmärryksen talotekniikkaan liittyvistä liiketoiminnoista ja tietotekniikkapalveluista.

Lisätietoja:

Tero Kosunen, toimitusjohtaja, Fidelix, tero.kosunen@fidelix.fi, GSM 050 444 1200

Timo Piekkari, hallituksen puheenjohtaja, Fidelix, GSM 050 4610 416

Jussi Rantanen, varatoimitusjohtaja, Fidelix, jussi.rantanen@fidelix.fi, GSM 0400 787 842

Fidelix Oy perustettiin vuonna 2002 kehittämään ja urakoimaan älykkäitä ja luotettavia rakennusautomaatiojärjestelmiä. Vuosien varrella olemme kasvaneet edistyksellisten innovaatioidemme ansiosta Suomen markkinajohtajaksi. Fidelix Oy:n pääkonttori sekä tuotekehitys- ja tuotantoyksiköt sijaitsevat Vantaalla. Suomessa meillä on 12 aluekonttoria ja 40 jälleenmyyjää. Ruotsissa Fidelixillä on paikallinen tytäryhtiö.

Press Release                                                           

15.8.2017

Fidelix pursues Nordic building automation market leadership by hiring Tero Kosunen as CEO

Fidelix is the market leader in building automation in Finland and notable technology provider in Sweden. Fidelix’ success is based on strong Finnish R&D and deep understanding of customer needs. With Fidelix solutions building technology is managed optimally which results in better energy efficiency and enhanced indoor climate for end users.

Fidelix has grown rapidly since establishment in 2002, and employs now over 170 building automation professionals. “Securing growth in both Nordic building automation contracting and maintenance and service business requires focused development of both business lines, thus hiring new CEO became timely”, says Timo Piekkari, Chairman of the Board of Fidelix.

Current CEO Jussi Rantanen continues with the company as Deputy CEO. “Rapid growth and operational development of Fidelix’s largest business area, building automation contracting, requires Jussi’s full focus, which is enabled by the hire of a new CEO”, Timo Piekkari continues.

“Fidelix has exceptional growth possibilities both geographically in the Nordics and in service business and also capabilities to realize them” Tero Kosunen comments and continues: ”I am truly impressed of what Fidelix team has achieved and feel privileged joining the team.” Tero Kosunen has long history in several management positions in Danfoss and Enfo. He has good knowledge of both building technology and IT related businesses.

For further information, please contact:

Tero Kosunen, CEO, Fidelix Oy, tero.kosunen@fidelix.fi, GSM +358 50 444 1200

Timo Piekkari, Chairman of the Board, Fidelix Holding, GSM +358 50 4610 416

Jussi Rantanen, Deputy CEO, Fidelix Oy, jussi.rantanen@fidelix.fi, GSM +358 400 787 842

 

Fidelix Oy was founded in 2002 to develop and contract intelligent and reliable building automation systems. Our advanced innovations have enabled us to grow to become the market leader in Finland. Fidelix Oy headquarters and R&D and production units are located in Vantaa, Finland. In Finland we have 12 regional offices and 40 retailers. In Sweden Fidelix has a local subsidiary.

Tule menestyvään joukkoomme töihin Turkuun!

Fidelix on nopeasti kasvava rakennusautomaatio- ja hyvinvointiteknologiajärjestelmiä kehittävä, urakoiva ja ylläpitävä yritys. Fidelix-konsernin liikevaihto on 24 M€ ja henkilökunnan määrä 160.

Haemme rakennusautomaation projektipäällikköä tai projektihoitajaa Turkuun. Tarjoamme mielenkiintoisen ja vaihtelevan työtehtävän alan nopeimmin kasvavassa suomalaisessa yrityksessä. Työ on rakennusautomaatioprojektien toimitusten teknistä ja taloudellista hoitamista sekä ylläpitohuoltoon liittyviä tehtäviä. Annamme työtehtäviin perehdytyksen.

Soveltuva koulutustausta tähän tehtävään on esim. automaatio-, LVIS- ja It-alan insinöörikoulutus tai muuten hankittu vastaava pätevyys. Voit olla myös 3.-4 vuosikurssin opiskelija edellä mainituissa oppilaitoksissa. Tärkeää on kyky oppia, ja viihtyä niin työhaalareissa kuin tietokoneenkin ääressä.

Tehtävässä menestymiseen tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja ja ongelmanratkaisukykyä. Arvostamme myös myyntihenkisyyttä, soveltuvuutta tiimityöskentelyyn ja kykyä tulla toimeen asiakkaiden sekä muiden toimijoiden kanssa.

Lähetä CV ja hakemuksesi palkkatoiveineen 15.8.2017 mennessä sähköpostilla osoitteeseen tanja.peltoniemi@fidelix.fi!

Lisätietoja tehtävästä antaa aluejohtaja Ilkka Vähämöttönen arkisin klo 13-15, puhelin 040 7456 777.

Tule menestyvään joukkoomme töihin Kuopioon!

Tule menestyvään joukkoomme töihin!

Fidelix on nopeasti kasvava rakennusautomaatio- ja hyvinvointiteknologiajärjestelmiä kehittävä, urakoiva ja ylläpitävä yritys. Fidelix-konsernin liikevaihto on 24 M€ ja henkilökunnan määrä 160.

Haemme rakennusautomaation projektinhoitajaa Kuopioon. Tarjoamme mielenkiintoisen ja vaihtelevan työtehtävän alan nopeimmin kasvavassa suomalaisessa yrityksessä. Työ on rakennusautomaatioprojektien toimitusten teknistä ja taloudellista hoitamista sekä ylläpitohuoltoon liittyviä tehtäviä Pohjois-Savon alueella. Annamme työtehtäviin perehdytyksen.

Soveltuva koulutustausta tähän tehtävään on esim. automaatio-, LVIS- ja It-alan insinöörikoulutus tai muuten hankittu vastaava pätevyys. Voit olla myös 3.-4 vuosikurssin opiskelija edellä mainituissa oppilaitoksissa. Tärkeää on kyky oppia, ja viihtyä niin työhaalareissa kuin tietokoneenkin ääressä.

Tehtävässä menestymiseen tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja ja ongelmanratkaisukykyä. Arvostamme myös myyntihenkisyyttä, soveltuvuutta tiimityöskentelyyn ja kykyä tulla toimeen asiakkaiden sekä muiden toimijoiden kanssa.

Lähetä CV ja hakemuksesi palkkatoiveineen 31.8.2017 mennessä sähköpostilla osoitteeseen tanja.peltoniemi@fidelix.fi.

Lisätietoja tehtävästä antaa aluepäällikkö Heikki Kauppinen arkisin klo 13-15, puhelin 040 0578739

Projektchef till Vasa!

Vi söker dig som vill jobba som PROJEKTCHEF för vår projektavdelning i Vasa.
Vi är branschens intressantaste och snabbast växande företag. I år har vi förnyat vår teknologi vilket ger oss goda möjlighet till fortsatt tillväxt.
För att lyckas i uppgiften är det bra om du:
– är intresserad eller har erfarenhet av fastighetsautomation
– kan leda ett team på 4-5 projektledare och installatörer
– ha erfarenhet av programmering och automation sprocesser
– är resultatinriktad och tycker om att ta ansvar Erfarenhet från fastighetsautomationsprojekt ses som en stor merit.
Skicka in din arbetsansökan till jonas.wikstrom@fidelix.fi senast 30.08.2017. Regionchef Jonas Wikström 0400-958660 ger mer information vid behov.
Fastighetsautomationen är en framtidsbransch – det är vi som gör Finlands fastigheter energieffektiva!

Fidelix Oy on menestyjäyritys

 

Fidelix Oy on taloudellisen suorituskykynsä perusteella luokiteltu menestyjäyritykseksi. Menestyjä-sertifikaatin saaneen yrityksen ominaisuuksia ovat vakiintunut toiminta, vakaa kasvukehitys, hyvä tulos ja kannattavuus, vahva rahoitusrakenne sekä jatkuvan toiminnan turvaava maksuvalmius.

Tunnuslukuvertailujen perusteella Fidelix Oy on sijoittunut sekä kaikkien suomalaisten yritysten, että oman toimialansa parhaimpien yritysten joukkoon.

Menestyjä 2017 -luokitukset perustuvat tilikausiin, jotka ovat päättyneet 2016/06–2017/05.

Menestyjä-yritys on suomalaisen kilpailukyvyn ja kehityksen tukipilari. Menestys rakentuu useista eri osa-alueista, kuten osaavasta yritysjohdosta, omistautuneesta henkilökunnasta, tehokkaista prosesseista sekä asiakkaan ymmärtämisestä. Menestyjäyritys kuuluu arvostettuun joukkoon, jonka talousanalytiikan ammattilainen on todennut suoriutuvan vertaisiaan paremmin. Yhteistä kaikille Menestyjille on näkemys, rohkeus ja tahto tehdä liiketoimintaa paremmin kuin muut. (Lähde:Kauppalehti Oy:n tutkimus- ja analyysiyksikkö Balance Consulting)