Ajankohtaista

FIDELIX MUKANA YLEN ”TEAM WHACK: KAIKKI ON HAKKEROITAVISSA” -OHJELMASARJASSA

Rakennusautomaatiojärjestelmä on rakennusten LVI-prosessien hallinnan kannalta keskeisin osa. Voitaisiin jopa sanoa, että rakennusautomaatiojärjestelmä on rakennuksen aivot. Haluamme, että tietoturva ja ihmisten tietoisuus verkottuneiden talotekniikkajärjestelmien etäkäyttömahdollisuuksista ja tietoturvasta on ajan tasalla.

Osana tietoisuuden lisäämistä olemme yhdessä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kanssa mukana Yleisradion ohjelmasarjassa ”Team Whack – Kaikki on hakkeroitavissa”. Tämä valkohattuhakkereiden dokumenttisarja pureutuu tietoturvallisuuteen eri näkökulmista ja käytännön kautta. Laitevalmistajana haluamme olla mukana edistämässä tietoturvallisten ratkaisuiden käyttöä. Uskomme, että avoin keskustelu ja ymmärryksen lisääminen on paras tapa tietoturvan parantamiseen.

Tietoturva rakennusautomaatiojärjestelmissä

Fidelixin valmistama rakennusautomaatiojärjestelmä on helposti liitettävissä verkkoon samaan tapaan kuin mikä tahansa tietokone. Verkkoon liittämisessä on kuitenkin aina olemassa tietoturvariskejä, jotka pitää huomioida. Automaatiojärjestelmän keskuslaitteet, ala-asemat, on saatettu yhdistää suojaamatta verkkoon, jolloin eri sidosryhmät (esim. isännöitsijä, kiinteistön omistaja, huoltoliike) voivat sitä helposti käyttää. Helppous tuo valitettavasti mukanaan nykyään myös vakavia tietoturvariskejä.

Suojattujen yhteyksien takana olevat järjestelmät ovat merkittävästi vähemmän alttiita tietoturvaloukkauksille. Fidelix toimittaa vain luotettavia, suojattuja etäyhteysratkaisuja. Kehitämme jatkuvasti tuotteidemme ja palveluidemme tietoturvaominaisuuksia vastaamaan koko ajan muuttuviin haasteisiin.

Fidelix tekee jatkuvasti yhteistyötä mm. Traficom Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa yleisen tietoisuuden lisäämiseksi koskien verkottuneiden talotekniikkajärjestelmien tietoturvaa. Olemme yhteistyössä alan muiden toimijoiden kanssa ajaneet myös alan yleisten käytäntöjen, urakkarajojen ja vastuualueiden ulottamista myös tietoturvaan.

Jos olet epävarma järjestelmäsi tietoturvasta, ota yhteyttä järjestelmän toimittajaan.

Neuvomme ja opastamme mielellämme kaikissa talotekniikan tietoturvaan liittyvissä asioissa. Asiakkaitamme palvelee ensisijaisesti Fidelix Huolto.
0500123451 (arkisin klo 8-16)
huolto@www.fidelix.fi

Ohjelman tekemiseen, sisältöön, tai verkottuneiden taloteknisten järjestelmien tietoturvaan liittyen kysymyksiin vastaa palveluliiketoiminnan kehityspäällikkö Antti Koskinen.

Antti Koskinen
antti.koskinen@www.fidelix.fi
puh. 050 910 4141

Fidelix Oy

Fidelix Oy on suomalainen yritys, joka on keskittynyt rakennusautomaatiojärjestelmien kehittämiseen ja myyntiin sekä huolto- ja energiansäästöpalveluihin. Yrityksellä on omat tuotekehitys- ja tuotantoyksiköt Vantaalla. Fidelix-konserniin kuuluu tällä hetkellä 195 työntekijää 12:lla eri paikkakunnalla. Liikevaihto oli syyskuussa päättyneellä tilikaudella 26 m€.

TURUN AUTOMAATIOKESKUS JA FIDELIX YHDISTÄVÄT VOIMANSA

Fidelix Oy on 1.6.2018 hankkinut omistukseensa turkulaisen rakennusautomaatiopalveluita tarjoavan Turun Automaatiokeskus Oy:n koko osakekannan. Turun Automaatiokeskuksella on Turussa 7 työntekijää ja vuoden 2017 liikevaihto oli 1,1 M€.

Turun Automaatiokeskus Oy ja Fidelix Oy yhdistävät toimintansa Turussa. Molempien yritysten työntekijät sekä johto jatkavat nykyisissä työtehtävissään.

Fidelix Oy:n liiketoimintajohtaja Ilkka Vähämöttönen kuvaa yritysjärjestelyä luontevana askeleena molempien yritysten kehityksen kannalta Turun seudun markkina-alueella.

”Olemme iloisia, että saamme vahvistettua asemaamme Turun alueella. Nuorekas paikallisorganisaatiomme saa nyt annoksen kokemusta ja yritteliäisyyttä TAK Oy:n henkilöstön myötä. Turun Automaatiokeskus Oy on luotettava ja dynaaminen toimija Turun seudulla, jossa liiketoimintamme kehittäminen on päätavoitteitamme lähivuosina. Yhteinen tulevaisuutemme näyttää hyvältä ja olemme innoissamme Turun mahdollisuuksista”, Ilkka Vähämöttönen kertoo.

Turun Automaatiokeskuksen toimitusjohtajan Tuomas Ansarannan mukaan yrityskaupan myötä Turun Automaatiokeskus pystyy tarjoamaan asiakkailleen uusinta kotimaista teknologiaa ja entistäkin parempaa palvelua.

”Yhteisten keskustelujemme perusteella oli helppoa todeta tämä oikeaksi ratkaisuksi molemmille osapuolille. Saamme nyt vahvistusta resurssien ja tekniikan puolesta ja pystymme tarjoamaan isompiakin kokonaisuuksia sekä palveluja läpi koko kiinteistöjen elinkaaren”, kertoo Tuomas Ansaranta.

Lisätietoja:

Fidelix Oy, liiketoimintajohtaja, Ilkka Vähämöttönen, 040 7456 777

Turun Automaatiokeskus Oy, toimitusjohtaja Tuomas Ansaranta, 0400 740 49

Fidelix Oy

Fidelix Oy on suomalainen yritys, joka on keskittynyt rakennusautomaatiojärjestelmien kehittämiseen ja myyntiin sekä huolto- ja energiansäästöpalveluihin. Yrityksellä on omat tuotekehitys- ja tuotantoyksiköt Vantaalla. Fidelix-konserniin kuuluu tällä hetkellä 195 työntekijää 12:lla eri paikkakunnalla. Liikevaihto oli syyskuussa päättyneellä tilikaudella 26 m€.

Turun Automaatiokeskus Oy

Turun Automaatiokeskus Oy on turkulainen rakennusautomaatiourakointia ja huoltopalveluja sekä laitemyyntiä tarjoava yritys. Yrityksellä on Turussa 7 työntekijää ja edellisen tilikauden liikevaihto oli 1,1 m€. Turun Automaatiokeskus on toiminut Turun alueella vuodesta 2013 lähtien.

Fidelix Sverige AB ja Larmia Control AB yhdistävät voimansa Ruotsissa!

Fidelix Sverige AB on hankkinut omistukseensa Tukholman alueella toimivan Larmia Control AB:n (’Larmia’). Perheyrityksen ovat perustaneet Hans Bolöv ja Stefan Bolöv. Kauppa vahvistaa Fidelixin strategiaa olla Pohjoismaiden rakennusautomaatiomarkkinoiden johtaja energiatehokkaissa ratkaisuissa.

Larmia on ruotsalainen teknologia yritys, joka toimittaa rakennusautomaatio -ja valvontajärjestelmiä. Larmia on toiminut Ruotsissa jo 50 -vuoden ajan, ja se on tunnettu nimenomaan kestävistä sekä korkealaatuisista rakennusautomaatioratkaisuista. Yritysosto vahvistaa Fidelixin tuotevalikoimaa, palveluja ja tuotekehitystä.

”Yritysoston myötä tuotevalikoimamme ja palvelumme vahvistuvat merkittävästi. Tavoitteena on pystyä tarjoamaan yhä asiakaslähtöisempiä ratkaisuja. Odotamme innolla yhteistyön alkamista ja toivotamme ammattitaitoisen Larmian tiimin lämpimästi tervetulleeksi osaksi Fidelixin organisaatiota”, kertoo Tomas Fränden Fidelix Sverigen toimitusjohtaja.

”Yhteisenä tavoitteenamme on aina ollut pitää huolta hyvästä sisäilmastosta. Larmian ja Fidelixin osaamisen yhdistyessä pystymme olemaan mukana uusien tulevaisuuden tuotteiden kehittämisessä”, toteaa Stefan Bolöv Larmian toimitusjohtaja.

”Olemme äärimmäisen iloisia Larmia Controlin siirtyessä Fidelixin omistukseen. Tämä tukee strategiaamme vahvistaa asemiamme Pohjoismaiden markkinoilla, ja mikä parasta pystymme investoimaan yhä enemmän koko konsernin tuotekehitykseen. Tällä kaupalla luomme valmiuksia toimia teknologia- edelläkävijänä myös tulevaisuudessa”, lisää Fidelix konsernin toimitusjohtaja Tero Kosunen.

Fidelix Sverige AB ja Larmia Control AB jatkavat markkinoilla itsenäisinä toimijoina, Larmia Control AB:n nimi säilyy ennallaan.

Yhteydenotot:
Tomas Fränden, toimitusjohtaja, Fidelix Sverige AB, puh. +46 (0)76-767 99 59.
Tero Kosunen, toimitusjohtaja, Fidelix Oy, puh.+358 50 444 12 00.

Fidelix
Fidelix on vuonna 2002 perustettu suomalainen rakennusautomaatiojärjestelmien valmistaja ja toimittaja. Fidelixin liikevaihto oli 25M€ vuonna 2017 ja työntekijöitä yrityksessä on 190. Fidelixin pääkonttori sekä tuotekehitys- ja tuotantoyksiköt sijaitsevat Vantaalla. Ruotsissa toimii tytäryhtiö Fidelix Sverige AB.

Larmia Control AB
Larmia Control AB on vuonna 1968 perustettu rakennusautomaatiojärjestelmiä kehittävä yritys. Yrityksen liikevaihto oli 1.6M€ vuonna 2017.

Etsimme koodinmanaajia!

Tule menestyvään joukkoomme töihin!

Fidelix on nopeasti kasvava rakennusautomaatiojärjestelmiä -ja palveluja kehittävä yritys. Fidelix-konsernin liikevaihto on 25 M€ ja henkilökunnan määrä on 170. Vuosien varrella olemme kasvaneet edistyksellisten innovaatioidemme ansiosta yhdeksi alan suurimmista toimijoista Suomessa. Tarjoamme mielenkiintoisen ja vaihtelevan työtehtävän alan nopeimmin kasvavassa suomalaisessa yrityksessä. Fidelix pääkonttori sekä tuotekehitys- ja tuotantoyksiköt sijaitsevat Vantaalla. Suomen lisäksi meillä on tällä hetkellä toimintaa Ruotsissa.

Haemme nyt innokkaita ohjelmistokehittäjiä. Toimit osana projekti -ja tuotekehitystiimiä. Työpisteesi voi sijaita Oulussa tai Vantaalla, etätyökin onnistuu. Tiimimme on kehitysvaiheessa ja työtehtävät mukautuvat ja monipuolistuvat tiimin kasvaessa. Tehtävässä tarvitset hyviä vuorovaikutustaitoja ja ongelmanratkaisukykyä. Olet joustava ja sinulla on hyvät stressinhallintakyvyt. Osaat kommunikoida monimutkaiset asiat helposti ymmärrettävään muotoon.

Voit olla vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä, kenellä on vahva halu olla kehittämässä talotekniikan uusia ratkaisuja. Olet ehkä läpivienyt muutamia tuotekehityksen projekteja. Voit olla myös muiden teknologioiden parissa työskennellyt konkari, joka etsii uutta suuntaa tulevaisuuteen. Tärkeää on vahva palo kehittyä uusien ratkaisujen ohjelmistokehittäjäksi

Linux -osaaja

Tehtäviisi kuuluu osallistua Linux -ohjelmistojärjestelmien kehittämiseen sekä ylläpitoon. Toivomme, että osaat hyödyntää isoja tietomääriä ja kehittää SaaS -palveluja talotekniikan toimialoille.

WebVision -osaaja

Olet full-stack -ohjelmistokehittäjä. Osallistut nykypalvelumme sekä uusien palvelujen kehittämiseen. Tehtävässä menestymiseen tarvitaan kokemusta läpiviedyistä tuotekehityksen projekteista. Voit olla etsimämme henkilö, jos sinulta löytyy vielä Azure -osaamistakin.

Pääteknologioitamme ovat: OpenEmbedded, yocto, AngularJs, Bootsrap, React, Express, NodeJS, MongoDB, Spring,NET (ASP.NET MVC, ASP.NET WebApi, C#), DevOps, Visual Studio , Database solutions ja RESTful interface. Eduksi katsotaan myös ymmärrys Frontend- -teknologioista ja pilviteknologioista kuten HTML5-käyttöliittymät: Bootstrap, Font Awesome, css, LESS/SASS, JavaScript, React ja ES6.

Lähetä suomenkielinen CV ja hakemuksesi palkkatoiveineen 31.1.2018 mennessä sähköpostilla osoitteeseen tanja.peltoniemi@www.fidelix.fi.
Lisätietoja tehtävästä antaa Welho Pekka Lantto arkisin klo 13-16, puhelin 044 558 9315.

Fidelix tarjoaa näköalapaikan kehittyä talotekniikan asiantuntijaksi!

Tule mukaan menestyvään tiimiin!

Meillä on auki jatkuva haku uusille rakennusautomaatioprojektinhoitajille, olet sitten vanha konkari tai vastavalmistunut tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työtehtävän alan nopeimmin kasvavassa suomalaisessa yrityksessä. Voit työllistyä usealle eri paikkakunnalle, sillä haemme osaajia pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Vaasaan, Tampereelle ja Kuopioon.

Nyt haemme kahta (2) projektinhoitajaa tai projektipäällikköä / huoltoinsinööriä Tampereelle, Vantaalle sekä Mikkeliin.

Hae meille töihin. Lisätietoja löydät rekrytointisivuiltamme:

Rekrytointi