Miellyttävän ja energiatehokkaan asumisen mahdollistavaa

helppoa huoneiston olosuhteen hallintaa

Haluatko asunnon sisäolosuhteen optimoinnin olevan mahdollisimman yksinkertaista? Lisätä viihtyisyyttä ilman monen järjestelmän säätämistä? Fidelix EasyLiving tuo kaiken tekniikan yhteen helppoon huoneistoon asennettavaan kosketusnäyttöön.

Mistä kyse?

 

Nykyaikaiselta asuinrakentamiselta odotetaan tekniikkaa ja mahdollisuutta säätää kodin olosuhteet mieleisekseen. Uusissa kohteissa talotekniikkaa on paljon ja sisäilman olosuhteita sääteleviä, ohjaavia ja valvovia järjestelmiä useita. Tyypillisesti jokaista järjestelmää ohjataan ja seurataan omasta käyttöliittymästään.

Tämä johtaa siihen, että järjestelmien tasapainoinen säätäminen muodostuu asukkaalle haastavaksi. Mitä nyt pitäisi säätää? Lisätäkö ilmanvaihtoa vai jäähdytystä? Mikä vaikutus sillä on energiankulutukseen?

Fidelix EasyLiving-järjestelmän idea on yksinkertainen: se integroi huoneistokohtaisen olosuhteiden hallinnan yhteen helppokäyttöiseen, älykkääseen ohjausjärjestelmään, joka optimoi niin viihtyisyyttä kuin energiatehokkuutta automaattisesti. Asukkaalle tulee yksi näyttö, josta säätää olosuhdetta ja seurata kulutusta.

Mitä hyötyä?

EasyLiving auttaa rakennuttajaa varmistamaan, että asukkaat viihtyvät, energiatehokkuus säilyy ja olosuhteen hallinta koetaan mahdollisimman helpoksi.

Yhdistämällä kaikki asuinolosuhteeseen vaikuttavat talotekniset järjestelmät yhteen käyttöliittymään jo suunnitelmatasolla varmistetaan, että kiinteistön koko tekninen kokonaisuus toimii yhteen myös käytössä.

Näin teet tilakohtaisesta olosuhteiden hallinnasta helppoa

 

Fidelix EasyLiving

Fiksu koti tekee viihtymisestä helppoa.

R

Päivittäiset asumisolosuhteet helposti hallittavissa automaattisella tilaohjauksella.

R

Nivoo yhteen eri talotekniikan järjestelmät ja tuo niiden hallinnan yhteen kosketusnäyttöön.

 

 

R

Turvallisuus lisääntyy seurannan, vikailmoitusten ja etävalvonnan avulla. Näin vika- ja vaaratilanteisiin voidaan reagoida nopeasti ja ehkäistä vahinkoja.

R

Olosuhteiden säätö täysin muokattavissa yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

R

Antaa tietoa kodin energia- tehokkuudesta reaaliajassa ja auttaa vähentämään energian-, veden- ja sähkönkulutusta sekä saavuttamaan säästöjä kodin käyttökuluissa.

Asuntoon räätälöity käyttöliittymä

EasyLiving-järjestelmässä talotekniikan perustoiminnot on asukkaan helposti ohjattavissa esiohjelmoitujen tila-asetusten kautta. Esimerkiksi tilat “kotona”, “poissa”, “loma” ja “juhlat“ säätävät talotekniikan optimaaliseksi kulloisenkin käyttötarkoitusten mukaisesti. Tilaohjaukset voidaan tarvittaessa räätälöidä täysin asukkaan toiveiden ja tilankäytön mukaisesti.

Tuo turvallisuutta ja mielenrauhaa.

EasyLiving-järjestelmään voidaan integroida monia asukkaiden turvallisuutta parantavia toimintoja. Esimerkkeinä turvatoiminnoista ovat mm.

  • automaattinen veden katkaisu
  • kosteusvahti
  • virrankatkaisu ’poissa’-toiminnon yhteydessä tai palovaroittimen hälyttäessä

Yksi järjestelmä tekniikan hallintaan

EasyLiving-ohjausjärjestelmä yhdistää kiinteistön rakennusautomaation ja kaikki siihen liitetyt talotekniset järjestelmät yhdeksi kokonaisuudeksi. Yhdistäminen ei lisää rakentamisen kokonaiskustannuksia, sillä ratkaisu korvaa yksittäisten järjestelmien erillissäätimet ja omat käyttöpaneelit. Lisäksi kun yksi toimija vastaa koko kokonaisuudesta, järjestelmät myös toimivat yhteen.

Miksi Fidelixin EasyLiving ohjausjärjestelmä?

Rakennusautomaation syväosaajana katsomme kiinteistöä aina kokonaisuutena, laajemmin kuin pelkän yhden järjestelmän näkökulmasta. Olemme kehittäneet EasyLiving-järjestelmän tarkasti rakennuttajien ja asukkaiden toiveita ja tarpeita kuunnellen.
Laajan taloteknisen osaamisemme ansiosta pystymme ottamaan vastuun kaikkien järjestelmien integroimisesta, mikä helpottaa suunnittelijaa ja rakentajaa. Syväosaajamme ovat käytettävissä koko matkan suunnittelusta järjestelmän asennukseen ja käyttöönottoon.

Tuotekehittäjänä katseemme on vahvasti tulevaisuuden rakentamisessa. Myös EasyLiving on kehitetty tulevaisuus huomioiden, jolloin samaan ohjaukseen on helppo integroida myös myöhemmin kiinteistössä käyttöön otettavaa talotekniikkaa.


Fidelix EasyLiving

Älykäs huoneisto­automaatio tekee kotiintulosta luksusta

Asumismukavuuteen panostaminen kannatti Tampereen uudessa tornitalossa, sillä asunnot ovat menneet kaupaksi poikkeuksellisen nopeasti.


SKANSKA LUMINARY