Fidelix Sverige AB on hankkinut omistukseensa Tukholman alueella toimivan Larmia Control AB:n (’Larmia’). Perheyrityksen ovat perustaneet Hans Bolöv ja Stefan Bolöv. Kauppa vahvistaa Fidelixin strategiaa olla Pohjoismaiden rakennusautomaatiomarkkinoiden johtaja energiatehokkaissa ratkaisuissa.

Larmia on ruotsalainen teknologia yritys, joka toimittaa rakennusautomaatio -ja valvontajärjestelmiä. Larmia on toiminut Ruotsissa jo 50 -vuoden ajan, ja se on tunnettu nimenomaan kestävistä sekä korkealaatuisista rakennusautomaatioratkaisuista. Yritysosto vahvistaa Fidelixin tuotevalikoimaa, palveluja ja tuotekehitystä.

”Yritysoston myötä tuotevalikoimamme ja palvelumme vahvistuvat merkittävästi. Tavoitteena on pystyä tarjoamaan yhä asiakaslähtöisempiä ratkaisuja. Odotamme innolla yhteistyön alkamista ja toivotamme ammattitaitoisen Larmian tiimin lämpimästi tervetulleeksi osaksi Fidelixin organisaatiota”, kertoo Tomas Fränden Fidelix Sverigen toimitusjohtaja.

”Yhteisenä tavoitteenamme on aina ollut pitää huolta hyvästä sisäilmastosta. Larmian ja Fidelixin osaamisen yhdistyessä pystymme olemaan mukana uusien tulevaisuuden tuotteiden kehittämisessä”, toteaa Stefan Bolöv Larmian toimitusjohtaja.

”Olemme äärimmäisen iloisia Larmia Controlin siirtyessä Fidelixin omistukseen. Tämä tukee strategiaamme vahvistaa asemiamme Pohjoismaiden markkinoilla, ja mikä parasta pystymme investoimaan yhä enemmän koko konsernin tuotekehitykseen. Tällä kaupalla luomme valmiuksia toimia teknologia- edelläkävijänä myös tulevaisuudessa”, lisää Fidelix konsernin toimitusjohtaja Tero Kosunen.

Fidelix Sverige AB ja Larmia Control AB jatkavat markkinoilla itsenäisinä toimijoina, Larmia Control AB:n nimi säilyy ennallaan.

Yhteydenotot:
Tomas Fränden, toimitusjohtaja, Fidelix Sverige AB, puh. +46 (0)76-767 99 59.
Tero Kosunen, toimitusjohtaja, Fidelix Oy, puh.+358 50 444 12 00.

Fidelix
Fidelix on vuonna 2002 perustettu suomalainen rakennusautomaatiojärjestelmien valmistaja ja toimittaja. Fidelixin liikevaihto oli 25M€ vuonna 2017 ja työntekijöitä yrityksessä on 190. Fidelixin pääkonttori sekä tuotekehitys- ja tuotantoyksiköt sijaitsevat Vantaalla. Ruotsissa toimii tytäryhtiö Fidelix Sverige AB.

Larmia Control AB
Larmia Control AB on vuonna 1968 perustettu rakennusautomaatiojärjestelmiä kehittävä yritys. Yrityksen liikevaihto oli 1.6M€ vuonna 2017.