Fidelix Holding Oy har den 10 december förvärvat 40% av aktierna i Lansen Systems AB, ledande inom utveckling av smart sensorteknologi.

Lansen Systems AB är ett svenskt produktutvecklingsföretag med fokus på smarta sensorer och trådlös mätinsamling. Lansen Systems AB har utvecklat och tillverkat sensorsystem i mer än 10 år och har vuxit snabbt med många nöjda stora kunder i Europa.

Fidelix är föregångare inom smart fastighetsautomation och god styrning av inneklimat. Fidelix stärker nu sin produkt- och tjänsteportfölj i bostadssektorn för att hjälpa fastighetsägare att uppfylla EU:s energieffektivitetskrav i bostadshus och lägenheter. EU:s energieffektivitetsdirektiv kräver att enskilda mätare installeras i bostadshus och lägenheter.

Lansen har ett imponerande produktsortiment av trådlösa sensorer av hög kvalitét för att möta framtida behov i bostadshus. Vi är glada över att fortsätta vår resa att göra byggnader smarta.” säger Tero Kosunen, VD Fidelix.

Vi är glada över att få denna möjlighet att fördjupa samarbetet med Fidelix-gruppen. Vi tror starkt på att Fidelix kommer att öka vår tillgång till bostadsägare, särskilt i Sverige och i Finland. Tillsammans kommer vi att bli ännu starkare när det gäller digitalisering av byggnader på den europeiska marknaden.” säger Patrick Simpson, en av grundarna av Lansen.

Förvärvet har ingen inverkan på de anställda i Lansen eller Fidelix. Fidelix-koncernens nettoomsättning är över 40 miljoner euro och koncernen sysselsätter 300 personer.

 

MER INFORMATION


Tero Kosunen
Fidelix, CEO
tel. +358 50 444 1200

 

Fidelix gör byggnader smarta

Vår höga tekniska kompetens syns i system som optimerar byggnaders energikostnader, inomhusklimat och driftskostnader. Våra produkter utvecklas, testas och används varje dag i krävande och extrema klimatförhållanden i Norden och påverkar välbefinnandet positivt för över en miljon människor. www.fidelix.fi/sv

Lansen Wireless Building Technology

Lansen är ett europeisk hårdvaruföretag som fokuserar på submetering och trådlösa lösningar. Vi designar och tillverkar smarta mätprodukter huvudsakligen byggda på Wireless M-BUS och OMS-standarden. www.lansensystems.com