Kyberturvallisuuskeskuksen viimeisin tiedote:

Tietoturva-asiat ja niihin liittyvät seikat nousevat aika-ajoin huolenaiheeksi. Liittämällä järjestelmä julkiseen verkkoon, eli luomalla järjestelmään etäyhteysmahdollisuus, kasvatetaan riskiä altistua tietoturvahyökkäyksen kohteeksi.

Seuraavia seikkoja joihin toivomme järjestelmän käyttäjien, kiinteistönomistajien sekä muiden sidosryhmien kiinnittävän huomiota ovat:

  • Varmista, että järjestelmän käyttäjätunnukset ja kirjautumiseen liittyvät salasanat ovat riittävän vahvoja ja vain niiden ryhmien/henkilöiden tiedossa, jotka tarvitsevat niitä järjestelmän käyttämiseen.
  • Muuta telnet- ja FTP-salasanat
  • Tutustu ala-aseman tietoturvatoimintoihin (palomuuri, porttiohjaus)
  • Suojaa yhteys tarvittaessa erillisellä palomuurilla (esim.tosibox, muut vpn-reitittimet)

Me Fidelix Oy:ssä pidämme tietoturvaan liittyviä seikkoja hyvin tärkeänä ja haluamme tarjota entistä turvallisempia ratkaisuja myös etäyhteyksien osalta.

Olemme siirtyneet käyttämään etäyhteyksissämme kotimaista Tosibox-ratkaisua.

Tosiboxilla muodostetun etäyhteyden tietoturva on korkeatasoinen. Yhteyden salaus ja purku tapahtuvat aina pelkästään päätelaitteissa. Tosibox-päätelaitteiden välillä internetissä ja sisäverkoissa liikkuu ainoastaan vahvasti salattua tietoa. Tosiboxin ainutlaatuinen patentoitu menetelmä muodostaa etäyhteydet turvallisesti ja automaattisesti palomuurien läpi. Yhteydet eivät tarvitse eivätkä tee palomuureihin pysyviä porttiavauksia.

Viestintävirasto tiedottaa internetiin liitettävien laitteiden turvallisesta käytöstä: https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/laitteenturvallinenkaytto.html

Tarjoamme tietoturvakartoitus- ja päivitystoimenpiteitä asiakkaiden vaatimusten ja tarpeiden mukaisesti. Lisätietoja tietoturva-asioista, kartoituksista ja päivityksistä antaa Fidelix Huolto.

Fidelix Huolto
Päivystyspuhelin arkisin klo 8-16 (ei tekstiviestejä)
0500 123 451
[email protected]

Tietoturvaan liittyvissä kyselyissä ota yhteyttä osastopäällikkö Antti Koskiseen p.050 9104141.